Hoofdprijswinnaar: dhr HulmanOp zaterdag 8 januari 2011 zijn de prijswinnaars bekend gemaakt en namen zijn hun prijs in ontvangst.
In dit artikel zijn de prijswinnaars genoemd en staan er ook enkele foto's van de prijsuitreiking.

Wij van de kerstmarktcommissie zijn heel blij dat de kerstmarkt wederom heel geslaagd was. Maar zonder de bijdragen van onze sponsoren was het niet mogelijk geweest. Vandaar dat we bij deze nog even de sponsoren willen noemen.

  • Allereerst bedanken we de  scoutinggroep LOAAH voor de fantastische hulp bij o.a. de opbouw van de markt, verlichting en het realiseren van de kerststal. Help hen met de bouw van hun clubhuis! (www.loaah.nl)
  • We bedanken Fraizle (www.fraizle.nl ) voor het geluid, van den Berg Service voor de gift en Frans van Oldeniel ( Assendorp) voor de ’ stroomcoördinatie’.
  • Het knutselen voor de kinderen werd gesponsord door in Bloem & Groen binderij en Novy de Lange.
  • Het broodje beenham werd aangeboden door Plus Fahner en Bakkerij Timmer
  • De warme chocomelk ( met evt een scheutje drank) door kapsalon Jeannet
  • De Glühwein door Topslijter Swartjes en EVM Rookes Rietman
  • De snert door De Goede tweewielers en Drukkerij Evers
  • De stamppotten door Brasserie de Lindeboom
  • De hapjes uit verschillende landen door COAazc Schalkhaar

Ook een woord van dank aan de dames die hielpen in de knutseltent.
Allemaal bedankt!
De kerstmarktcommissie
prijsuitreiking_kerstklokkenDe kinderen van de basisscholen in Schalkhaar kregen in de week voor de kerstmarkt een kerstklok die ze mooi konden kleuren, plakken of versieren. De kerstman heeft rond 18.00 de prijswinnaars per leeftijdsgroep bekend gemaakt en aan de kinderen uitgereikt.  De jury vond het heel moeilijk om een keus te maken maar heeft uiteindelijk gekozen voor de meest creatieve uitvoeringen. Van de 7 jarigen waren zoveel kerstklokken ingeleverd dat er twee prijzen zijn gekozen.
De prijzen zijn beschikbaar gesteld door: Rabobank, Uw eigen Drogist Marianne van der Liende en Novy de Lange.

gemeente_deventer_logoVoor elk wat wils in De Wijtenhorst en Douweler Leide

Koopmans Projecten b.v. en de gemeente Deventer hebben overeenstemming bereikt over de bouw van 103 koop- en vijftig huurwoningen in De Wijtenhorst en 57 koop-  en acht huurwoningen in Douweler Leide. De Wijtenhorst wordt in drie fasen gebouwd. De start van de woningbouw in Douweler Leide hangt af van de voortgang in De Wijtenhorst.
De gemeente geeft in totaal 44 kavels uit ten behoeve van particulier opdrachtgeverschap.

kerstmarkt schalkhaar  2010Op zaterdag 11 december 2010 was het winkelgebied van Schalkhaar weer volledig in kerstsfeer.
De Ondernemers Vereniging Schalkhaar zorgt er elk jaar voor dat er in de winkelstraten gezellige verlichting staat, die het dorp oplicht in deze donkere dagen.
Deze middag stonden er bij het invallen van de schemering bij veel huizen lange rijen kaarsjes langs de tuinrand en hier en daar zelfs een vuurkorf.
Met deze versiering werd iedereen zaterdag naar de kerstmarkt geleid.
Daar aangekomen bleek het al gezellig druk te zijn. Het plein voor de kerk was gevuld met diverse kramen, waarin van alles te vinden was.
De ondernemers hadden ook dit jaar weer goed uitgepakt. Er was heerlijke erwtensoep, warme chocomelk, broodjes warm vlees, glüwein, koffie, boerenkool en ook diverse hapjes uit verschillende landen.
Dit alles werd gratis door de ondernemers aangeboden.
Op het marktplein stonden ook enkele vuurblokken waarboven kinderen broodjes konden bakken.
De Scouting-vereniging Loaah had ’s middags al meegeholpen met het opbouwen van de markt en stond in het midden met een mooie houten piramide
In een tent konden kinderen kerststukjes maken.
En er was zelfs een levende kerststal.
Diverse muzikanten, een koor en de fanfare speelden hun kerstmuziek.
En voor de kinderen reikte de kerstman de prijzen van een kleurwedstrijd uit.

Het bestuur van de Ondernemers Vereniging Schalkhaar was bijzonder enthousiast dat het publiek er ook dit jaar weer met zo velen op af is gekomen.
Waarschijnlijk zal er volgend jaar weer een kerstmarkt zijn. Zeker nu het voor de tweede keer op rij zo’n groot succes is geworden.
Het laden van de foto-pagina kan heel even duren.

Afgelopen woensdag 24 november was er weer de jaarlijkse pietenmiddag bij de Lindeboom.
Voor de kinderen uit het dorp georganiseerd door de OVS.
Ook dit jaar was het weer een groot succes, dit mede dankzij de inzet van Jos Timmer
bij het pepernoten bakken,  het beschikbaar stellen van zijn bakkerij.
Verder was er veel muziek, pietendansjes, voorlees momenten, en ook de cadeautjes
vielen in de smaak..., dus al met al een super leuke middag..
De foto's bewijzen het...!!

De december actie met de stempelkaarten is ook dit jaar weer gestart. Sinds 20 november 2010 kunnen alle klanten tot 3 januari sparen voor volle spaarkaarten en deze inleveren.

Een spaarkaart is vol als er vier stempels op zitten van vier verschillende winkeliers en bedrijven die zijn aangesloten bij de OVS.
Hieronder kunt u meer lezen over de winkels en bedrijven die meedoen en natuurlijk ook lezen wat de te winnen prijzen zijn.

De prijsuitreiking is op 8 januari 2011 in de Lindeboom.

Sinterklaasintocht in Schlkhaar 2010Op zondag 21 november kwam Sinterklaas met zijn Pieten in Schalkhaar aan. De Pieten waren natuurlijk al een volle week in Schalkhaar om de schoenkadootjes bij de kinderen af te leveren.
Maar vandaag had Sinterklaas dus ook tijd om even met de kinderen van Schalkhaar samen te zijn.
De intocht begon vanaf Park Brabant en ging per koets onder begeleiding van fanfare St. Caecilia naar de sporthal bij de Westenbergkazerne.
Daar aangekomen werden de kinderen eerst een tijdje opgevangen door de Pieten die Sinterklaasliedjes aan het zingen waren.
Vervolgens kwam de Sint binnen en werd het ngo een gezellige middag.

Kerstmarkt 2009Na het succes van vorig jaar organiseert de Ondernemersvereniging Schalkhaar ( OVS ) dit jaar wederom een  KERSTMARKT.
Dit gaat op zaterdag 11 december gebeuren van 16.30 uur tot 20.00 uur.
De locatie is het dorpsplein en omgeving. Er komen kramen inclusief (sfeerverlichting) en een achterzeil. Er zijn o.a. optredens van enkele koren, midwinterhoornblazers, er is een levende kerststal en de kerstman komt ook op bezoek . Jan de Goede van de Goede Fietsen zorgt dit jaar voor een goed gevulde erwtensoep. Deze soep is mede gesponsort door Drukkerij Evers. Voor kinderen zullen er een paar kleine ‘workshops’ te doen zijn, dit in een partytent. Tevens is er van te voren een wedstrijd voor kinderen met de prijsuitreiking tijdens de kerstmarkt.

Naast enkele plaatselijke ondernemers en verenigingen zijn er ook nog kramen beschikbaar voor derden. De aangeboden artikelen moeten wel kerst gerelateerd zijn.
Voor meer info en opgave kunt u terecht bij:  Marianne van der Liende ( Uw eigen Drogist),  Oerdijk 56, 0570- 621542 ( overdag ), email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op dinsdag 19 oktober organiseren de Ondernemersvereniging Schalkhaar (OVS), het MKB-Deventer en de gemeente een ondernemerscafé voor ondernemers uit Schalkhaar in zalencentrum De Lindeboom, Lindeboomsweg 1a, Schalkhaar. De zaal is open vanaf 19.30 uur, de bijeenkomst begint om 20 uur.

Tijdens de bijeenkomst komen diverse actuele onderwerpen aan de orde, zoals:
• detailhandelstructuur;
• zondagopenstelling levensmiddelenzaken;
• stand van zaken woningbouwplannen Schalkhaar;
• verkeersontsluiting Schalkhaar;
• opzet enquête naar winkelbestand Schalkhaar;
• activiteiten MKB-Deventer, o.a. Keurmerk Veilig Ondernemen;
• activiteiten Ondernemersvereniging Schalkhaar.

Foto's van de workshop georganiseerd door Schalkhaar Life met medewerking van Uw Eigen Drogist, Marianne van der Liende en Kapsalon Jeannet Total Look.

Binnenkort

Gerard Dubois 40 jaar fotopassie
School van Frieswijk
zaterdag 26 okt 2019 -
13:00 17:00 uur
Het Wonder van Frieswijck

zondag 08 dec 2019 -
15:00 uur
Kerstmarkt in Schalkhaar

zaterdag 14 dec 2019
Wieteke van Dort, Een Indische Tante
School van Frieswijk
zondag 12 jan 2020 -
15:00 uur
Botman en Van Vleuten, Love is in the air!
School van Frieswijk
zondag 09 feb 2020 -
15:00 uur
Leo Fijen, Lezing over 'loslaten'
School van Frieswijk
zondag 08 mrt 2020 -
15:00 uur
Go to top