kerstmarkt schalkhaar  2010Op zaterdag 11 december 2010 was het winkelgebied van Schalkhaar weer volledig in kerstsfeer.
De Ondernemers Vereniging Schalkhaar zorgt er elk jaar voor dat er in de winkelstraten gezellige verlichting staat, die het dorp oplicht in deze donkere dagen.
Deze middag stonden er bij het invallen van de schemering bij veel huizen lange rijen kaarsjes langs de tuinrand en hier en daar zelfs een vuurkorf.
Met deze versiering werd iedereen zaterdag naar de kerstmarkt geleid.
Daar aangekomen bleek het al gezellig druk te zijn. Het plein voor de kerk was gevuld met diverse kramen, waarin van alles te vinden was.
De ondernemers hadden ook dit jaar weer goed uitgepakt. Er was heerlijke erwtensoep, warme chocomelk, broodjes warm vlees, glüwein, koffie, boerenkool en ook diverse hapjes uit verschillende landen.
Dit alles werd gratis door de ondernemers aangeboden.
Op het marktplein stonden ook enkele vuurblokken waarboven kinderen broodjes konden bakken.
De Scouting-vereniging Loaah had ’s middags al meegeholpen met het opbouwen van de markt en stond in het midden met een mooie houten piramide
In een tent konden kinderen kerststukjes maken.
En er was zelfs een levende kerststal.
Diverse muzikanten, een koor en de fanfare speelden hun kerstmuziek.
En voor de kinderen reikte de kerstman de prijzen van een kleurwedstrijd uit.

Het bestuur van de Ondernemers Vereniging Schalkhaar was bijzonder enthousiast dat het publiek er ook dit jaar weer met zo velen op af is gekomen.
Waarschijnlijk zal er volgend jaar weer een kerstmarkt zijn. Zeker nu het voor de tweede keer op rij zo’n groot succes is geworden.
Het laden van de foto-pagina kan heel even duren.{phocagallery view=category|categoryid=2|limitstart=0|limitcount=0|displayname=0|displayimgrating=0}