gemeente_deventer_logoVoor elk wat wils in De Wijtenhorst en Douweler Leide

Koopmans Projecten b.v. en de gemeente Deventer hebben overeenstemming bereikt over de bouw van 103 koop- en vijftig huurwoningen in De Wijtenhorst en 57 koop-  en acht huurwoningen in Douweler Leide. De Wijtenhorst wordt in drie fasen gebouwd. De start van de woningbouw in Douweler Leide hangt af van de voortgang in De Wijtenhorst.
De gemeente geeft in totaal 44 kavels uit ten behoeve van particulier opdrachtgeverschap.


Wethouder vastgoedontwikkeling Jos Pierey is blij dat in 2011 kan worden gestart met De Wijtenhorst: “De gemeente zet zich ervoor in om de bouw van woningen te versnellen. Dat is goed voor mensen die een huis zoeken, maar ook voor werkers in de bouw.”

Gefaseerde aanpak
Na jarenlange voorbereiding en procedures is het dan zover: vanaf 2011 worden er in Schalkhaar weer woningen gebouwd. De laatste uitbreiding van Schalkhaar, rondom De Haarmansenk/Koeland, dateert al weer uit 1994. Koopmans Projecten en de gemeente kiezen voor een gefaseerde aanpak. De Wijtenhorst wordt in drie fasen gebouwd. De bouw start in het noordoosten, nabij Sportcomplex De Horsterhoek. Vervolgens wordt er naar het zuidwesten, richting de Kolkmansweg, uitgebreid. Het bouwverkeer rijdt zoveel mogelijk via de Bolkesteinlaan, zodat Schalkhaar er zo min mogelijk last van heeft. 

Voor elk wat wils
Koopmans bouwt een keur aan woningtypen, ontworpen door vier architecten. In verschillende prijsklassen komen er vrijstaande woningen, twee-onder-éénkapwoningen en rijwoningen in de koopsector. Samen met Woonstichting de Marken worden huurwoningen (voor starters en multifunctionele woningen) maar ook zorgwoningen voor De Parabool gebouwd. Alle woningen worden energiezuinig (energieprestatiecoëfficiënt 0.6).

De gemeente gaat 44 kavels uitgeven, waarvan drie woon-werkkavels.

Verder onderhandelt de gemeente met de D(eventer)O(ntwikkel)C(ombinatie) over het realiseren van zestien woningen.

Planning
De gemeente maakt in de periode mei t/m september 2011 fase 1 bouwrijp. In oktober 2011 start de woningbouw.

Meer informatie
In de eerste maanden van 2011 komt er informatie over de woningen en kavels beschikbaar, onder meer via www.deventer.nl/nieuwbouw. Hebt u belangstelling voor de koopwoningen? Meld u dan aan bij Ten Hag Makelaars of Eggink-Maalderink. Hebt u belangstelling voor huurwoningen? Dan kunt u contact opnemen met Woonstichting De Marken via telefoonnummer 0570 – 676125. Voor meer informatie over de kaveluitgifte kunt u contact opnemen met één van de klantadviseurs van de gemeente Deventer, bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoonnummer 14 0570.