Persfoto SL 01Binnenkort is het weer de 4e zondag van mei, dat betekent: Feest in Schalkhaar!
In het weekend van 24, 25 en 26 mei vindt in Schalkhaar weer het geweldige feest ‘Schalkhaar Life!’ plaats.


Hét feestweekend voor en door Schalkhaarders, met voor iedere doelgroep een prachtig en uitgebreid programma.

 


De Senioren trappen op vrijdag af, in de feesttent, met een leuk en gevarieerd programma.
Om 18.15 uur is de opening op het schoolplein, met aansluitend de ballonnenwedstrijd.
Hierna vinden er allerlei kinderactiviteiten plaats, zoals een kleurrijke optocht ‘Alles wat rolt’ en nieuw dit jaar, een Scholenrun en Family Battle (estafette).

Naast de prachtige feesttent is er dit jaar voor het eerst een uitbreiding met een heuse jongerentent. Op vrijdagavond is hier een Schalkhaar Life! KiXxx-disco. De disco is bedoeld voor kinderen uit de basisschoolgroepen 5 t/m 8 (8 t/m 12 jaar) en zal gehouden worden op vrijdagavond 24 mei van 20.30 tot 22.30 in de jongerentent. DJ Tom zal jullie met lekkere muziek uit je dak laten gaan!

Inmiddels niet meer weg te denken uit het programma, is de alom bekende Dienstenveiling op vrijdagavond in de feesttent met ludieke diensten. De dienstenveiling wordt afgewisseld met de feestband Big O & the Bottoms.

Persfoto SL 03Zaterdag starten we met het prachtige vaste onderdeel van het Schalkhaar Life! weekend, de oldtimerrit, waarbij mensen met een verstandelijke beperking instappen bij de vele oldtimers en een prachtige route gaan rijden. Vanaf 11.30 worden alle auto’s opgesteld op de parkeerplaats van WokPlaza en vanaf 13.00 uur zullen ze het dorp verlaten. Het zou geweldig zijn als velen hen weer uit komen zwaaien.

Op zaterdagmiddag is er een leuke workshop voor de meiden (10-15 jaar) en voetbalboarding voor de jongens. Voor de allerkleinsten is er een prachtige theatervoorstelling in de feesttent.

Zaterdagavond natuurlijk de grootse feestavond, die van start gaat met een open podium/jeugdplaybackshow. Vanaf 21.00 uur staat de band Hillstreetlive garant voor een mooi feest met heerlijke muziek!
 
Op zaterdagavond is de jongerentent gereserveerd voor de oudere jeugd (van 12 – 16 jaar)
Twee goede DJ’s, een mooi aangeklede tent, kortom alle ingrediënten voor een leuk feest!
Het begint om half negen en het gaat door tot half één. Eigen tent, eigen muziek, be there!

De zondag begint traditiegetrouw met een optreden van St Caecilia, waarna in de feesttent een prachtig uitvoering van de jongste groepen jazzdans van de meiden van SVS te zien is, met aansluitend een optreden van gospelkoor GosMix.

Persfoto SL 02’s Middags van 12.00 tot 17.00 uur natuurlijk de braderie en de kleedjesmarkt. Dit jaar hebben we wat lef getoond en de opzet veranderd. De braderie heeft een Frans tintje gekregen en de route is aangepast. We hebben gekozen voor de kracht van ons prachtige Kerkplein. Het parcours is dit jaar Kerkplein (achter de Nicolaaskerk), de Ganzeboomsweg en de Timmermansweg. De kleedjesmarkt voor de jeugd wordt gehouden op het schoolplein van de Nicolaasschool.
Uiteraard zullen ook de winkeliers en overige kraamhouders aanwezig zijn en hun waren onder uw aandacht brengen. Kleding, boeken, horloges, snuisterijen, en tal van andere zaken worden te koop aangeboden. Tevens zijn er verenigingen die zich presenteren en hun sport, veelal interactief, onder uw aandacht brengen. En daarnaast goede doelen, die zich veelal belangeloos inzetten voor projecten en u hierin mee willen nemen. Kortom, een breed assortiment, voor ieder wat wils.
Daaromheen hebben wij weer diverse leuke activiteiten en natuurlijk muziek georganiseerd, om het geheel extra feestelijk te maken. Bijzonder is een heuse Ganzenparade. De mannen van het lokale straattheater ‘Chapau’ zullen u met een nieuwe act weer op ludieke wijze vermaken. De kinderen kunnen zich laten schminken of een ritje op een pony maken. De Deurdweilers zorgen voor de muzikale omlijsting en ook kunt u genieten van de optredens van de band ‘Vegas’.
Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Een hapje, een drankje of een lekker ijsje, zijn op diverse plekken te verkrijgen. Hopelijk kunt u daarbij lekker neerstrijken op een terras in de zon.
Alle ingrediënten zijn aanwezig om er weer een te gekke middag van te maken. We hopen u massaal te mogen begroeten op zondag 26 mei!

Tijdens het gehele weekend is er kermis in het dorp. Op zaterdag en zondag is er in de Nicolaaskerk een tentoonstelling van het dorpsarchief.

Kijk voor het gehele programma, tijdstippen en locaties op www.schalkhaarlife.nl

Persfoto SL 04