Ook in 2017 organiseert De Ondernemersvereniging Schalkhaar (OVS) weer de KERSTMARKT! Dit gaat gebeuren op zaterdag 16 december van 16.30 uur tot 19.30 uur.

De locatie is de Pastoorsdijk met mogelijk uitbreiding op het dorpsplein. Er komen kramen inclusief (sfeer)verlichting en een achterzeil. Voor kinderen zijn er ook weer leuke activiteiten. Muziek en Rad van Fortuin zullen weer onderdeel zijn van de kerstmarkt, verdere ideeën zijn nog in uitwerking.

Graag willen we u uitnodigen om deel te nemen aan de kerstmarkt. We willen echter wel een echte kerstsfeer creëren en een gevarieerde markt, dus vragen we u op te geven welke artikelen/producten u wilt aanbieden.

Alle gegevens op een rij:

Plaats           :  Pastoorsdijk / Dorpsplein

Datum          :  zaterdag 16 december

Tijd              :  van 16.30 tot 19.30 uur

Opgave        :  via de email            : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                               per post              : Kolkmansweg 50, 7433 CM  Schalkhaar

                               telefoon              : 06-46234891
kerstmarkt schalkhaar
jeroen schoppema 300pxbOnderstaand artikel is geschreven door Rudy Brouwer (Schalkhaar.nu)
‘Alles kan in Schalkhaar, maar dan moeten we wel met z’n állen de schouders eronder zetten’, meent Jeroen Schoppema, de nieuwe voorzitter van de Ondernemersvereniging Schalkhaar (OVS). Onze ondernemende dorpsgenoot nam gisteravond de bestuurszetel over van André Fahner, die tot deze zomer eigenaar was van de plaatselijke PLUS.

‘Nu is de OVS een veredelde winkeliersvereniging’, vindt Schoppema. ‘Bijna alleen de winkeliers zijn aangesloten. Maar het heet toch niet voor niks ondernemersvereniging? We hebben heel veel ondernemers hier in Schalkhaar. Die kunnen allemaal hun steentje bijdragen. Ik zou zeggen: word lid, denk mee en vergader mee! De opkomst kan hoger en iedereen moet actiever betrokken worden bij de Ondernemersvereniging Schalkhaar.’

Ruim een jaar geleden, toen Schoppema zich met zijn gelijknamige Mediaburo vestigde aan de Pastoorsdijk, werd er over het voorzitterschap al eens een balletje opgegooid vanuit de OVS. ‘We zijn destijds gelijk lid geworden en Joost Bon van Mark Optiek vroeg me of het iets voor mij zou kunnen zijn áls die functie vacant zou komen. Toen heb ik meteen gezegd: lijkt me leuk! André Fahner vroeg me bij zijn afscheid opnieuw. Hij vond mij een geschikte kandidaat, die de kar zou kunnen trekken.’

Vers bloed
Vers bloed met jongere ondernemers kan een hele verandering bewerkstelligen, denkt de nieuwe voorzitter. ‘Je moet door kunnen drukken. Gewoon doen. Schalkhaar meer op de kaart zetten en zo meer traffic naar Schalkhaar halen. Er gebeuren hier wel dingen, maar die zijn niet altijd even goed zichtbaar. Ons dorp is een doorvoerhaven naar De Vijfhoek en Colmschate, als je binnendoor wilt rijden. Zorg dan dat die mensen hier stoppen en shoppen. En niet verder rijden.’

Als het aan de 48-jarige Schalkhaarder ligt, krijgen Schalkhaar Life, de kerstmarkt, maar bijvoorbeeld ook Kelderrock nieuwe impulsen. ‘We moeten zorgen dat er voor jongelui wat te doen is. Hou die jongens en meisjes hier. De OVS is niet alleen een ondernemersvereniging. Ik denk dat we voor onze dorpsgenoten ook sociaal leuke dingen kunnen doen. Er worden steeds meer huizen gebouwd. Die nieuwe bewoners moeten hier blijven. Die moeten niet extern gaan winkelen.’

Vernieuwingen in het dorp zijn prima, vindt de uitgever van onder meer de huis-aan-huis krant Deventer Extra. Rookes Rietman en Marianne van der Liende kiezen voor een andere formule, prima. Maar bakkerij Timmer is vier dagen dicht en twee dagen open. Dat kan niet. Verhuur dan je winkel aan een broodjeszaak die vanuit daar misschien wel broodjes wil bezorgen of andere activiteiten wil ontplooien.’

Koopzondag
Om meer klandizie te trekken, zijn meer acties nodig volgens Schoppema. ‘Met z’n allen. Ons zelf laten zien. Met meer dan alleen een actiekaartje waarop je rond de kerst leuk kunt stempelen. Introduceer een koopzondag in Schalkhaar. Probeer dingen. Al zou je dat in november en december doen. Als jij hier op zondag dicht bent, dan gaan Schalkhaarders voor kerstcadeaus en inkopen naar Colmschate of naar de binnenstad. Hou ze hier. En trek juist klanten uit Keizerslanden en Vijfhoek aan.’

‘Met mij als voorzitter ontstaan er misschien nieuwe ideeën’, hoopt Schoppema. ‘Schalkhaar moet mee gaan denken. We moeten aan heel Deventer laten zien wat voor een fantastisch dorp we hier hebben. Meer positiviteit in het dorp. Dat winkeliers van ‘ik heb het zo moeilijk’ naar ‘het gaat weer beter met me’ komen. Dát is mijn doelstelling. Als de juiste mentaliteit er is bij ondernemers, als we er samen de schouders onder zetten, dan weet ik zeker dat dat gaat lukken.’
Tien ondernemers uit Schalkhaar starten vanaf oktober 2017 een fantastische klantenactie! Deze actie duurt in ieder geval ruim een jaar, tot en met 31 december 2018.

De klantenactie van de tien deelnemende ondernemers is een stempelactie. Klanten krijgen bij deze ondernemers één stempel per aankoop. Het minimale aankoopbedrag moet € 10 zijn. Het maximale aankoop bedrag maakt niet uit. Klanten krijgen altijd maar één stempel.
Deelnemers moeten zes stempels van 6 verschillende ondernemers per actiekaart sparen en die, als deze vol is, inleveren bij één van de deelnemende ondernemers.

Eén keer per maand wordt een winnaar getrokken. De gelukkige krijgt een cadeau ter waarde van € 100. De winnaar wordt ook bekend gemaakt via lokale media.

De Schalkhaarse ondernemers die met de nieuwe klantenactie meedoen zijn: Bloem & Groen, De Goede Fietsen, Novy de Lange, Dio Drogist Marianne van de Liende, Nijhof Rietman, Berghuis Kompleet Wonen, Plus Joffrey ter Horst, Mark Optiek, Slijterij Swartjes en Jeannet Total Look.

bloem groen schalkhaarde goede tweewielers nieuw
novy 300x150pxDIO marianne van der liende 300x150px
euronicsberghuis 300x150px
plus joffrey ter horstmark optiek 300x150px
swartjes 300x150pxjeannet 300x150px
mkb deventerDe Ondernemersvereniging Schalkhaar (OVS) organiseert samen met MKB Deventer en de gemeente Deventer op 30 mei een ondernemersavond. De bijeenkomst heeft plaats van 19.30 tot 22.30 uur in het zalencomplex De Lindeboom. De ondernemersavond is bedoeld voor leden van de OVS maar ook ondernemers in Schalkhaar die niet bij de OVS of MKB zijn aangesloten, zijn van harte welkom.

Tijdens de bijeenkomst worden o.a. de ondernemers- en consumenten enquête besproken. Zoals u waarschijnlijk weet zijn deze enquêtes de afgelopen periode bij ondernemers en consumenten uitgezet. Met de uitslag van beide enquêtes in de hand, hopen we een beetje meer richting te kunnen geven aan de toekomst van ondernemend Schalkhaar.
Naast de bespreking van de resultaten van de enquêtes neemt mevr. Geddy van Elburg van Deventer bedrijf Ionmoon u mee in de wereld van de websites, eigenlijk de do’s en donts. In het kort vat Geddy van Elburg haar bijdrage “Internet marketing trends in 2017” als volgt samen:
“Tien jaar geleden was het voor een bedrijf voldoende om een website te laten bouwen. Met een beetje geluk kwamen de bezoekers vanzelf binnenrollen. Inmiddels is het online landschap flink veranderd. We gaan niet meer online, sinds de smartphone leven we online.
De toename van de smartphone heeft niet alleen ons privéleven sterk veranderd, ook het zakelijke leven verandert mee. Als ondernemer is het belangrijk om hier zicht op te krijgen voor uw bedrijf”

Tijdens een interactieve sessie krijgt u een inzicht in de mogelijkheden die er voor uw bedrijf zijn. Welke online kansen zijn er voor u om digitaal te groeien en hoe draagt deze online groei bij aan uw bedrijfsresultaten? We gaan in op zoekmachine marketing, web analyse en social media en wat dit kan betekenen voor uw bedrijf. Wat betekent de komst van de mobiel voor uw doelgroep? Hoe ga je daar als ondernemer mee om?

Na de bijdrage van mevrouw van Elburg is het tijd om na te praten en te netwerken met collega’s en met vertegenwoordigers van de Ondernemersvereniging Schalkhaar, MKB Deventer en met ambtenaren van de afdeling Economische Zaken van de gemeente Deventer.

Agenda.
1. Opening
2. Bespreking enquetes
3. Internet marketing trends in 2017
4. Rondvraag
5. Netwerken onder het genot van een hapje en een drankje

Tot ziens op 30 mei in De Lindeboom.
In verband met de verdere organisatie stellen we het zeer op prijs als u zich aanmeldt via e-mailtje aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Ondernemersavond Schalkhaar.


Download:  Ondernemersenquête Schalkhaar

.
schalkhaarlifeVan donderdag 25 tot en met zondag 28 mei 2017 is het in Schalkhaar weer grot feest.
Dan is het weer Schalkhaar Life.
Voor de 17e keer staat het vierde weekend in mei in het teken van dit prachtige dorpsfeest.
Er is weer een veelbelovend programma samengesteld.Hier en daar zelfs vernieuwend.
Het uitgangspunt daarbij is en blijft: een feest van, voor en door de bewoners van Schalkhaar en iedereen die Schalkhaar een warm hart toedraagt.


Kijk voor meer informatie op: http://schalkhaarlife.nl
prijswinnaars decemberactie 2016Zaterdagmiddag 7 januari was de prijsuitreiking van de Decemberactie 2016.
De hoofdprijzen zijn gewonnen door:
1 jaar gratis knippen bij Jeannet-total-look: Mw. Buwalda
1 jaar gezichtsbehandelingen bij Salon Carylryl: Mw. de Fooij
Robotstofzuiger van Euronics Nijhof & Rietman: Mw. Wichink
Fauteuil van Berghuis Kompleet Wonen en Projectinrichting dhr.+ mw. Noorland.

We feliciteren de hoofdprijswinnaars en alle andere winnaars met hun prijzen.
Namens alle ondernemers hartelijk dank voor uw aankopen bij de locale bedrijven in het afgelopen jaar.
Graag zijn we u ook dit jaar weer graag van dienst.

2017 01 mark optiek wintersaleTot 28 januari is het WinterSale bij Mark Optiek.
We maken plaats voor de nieuwe collectie en ruimen de collectie van vorig jaar op.
Gedurende de actieperiode krijgt u het montuur Gratis bij aankoop van een paar ontspiegelde glazen.
Wilt u liever een montuur uit de nieuwe collectie dan krijgt u 15% korting op het montuur.


U heeft ruime keuze uit diverse modellen van klassiek tot modern en trendy.
We zien u graag bij ons in de winkel!


*uiteraard gelden deze kortingen niet icm andere kortingen/acties.
Go to top